• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому не варто варити варення

    Опубликовано: 2022-08-14 14:28:11

    Ягоди і фрукти краще морозити або сушити, порадила в.о. голови МОЗ.

    В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що варити варення не варто, оскільки в ньому міститься багато цукру. У класичному варенні міститься 50% цукру, не рахуючи цукру, який є в самих фруктах або ягодах, написала вона в Facebook.

    Також Супрун зазначила, що при тривалій термічній обробці в продуктах залишається менше вітамінів — не варто варити фрукти більше як 20 хвилин.

    «Навіть якщо готувати варення, в якому 15% цукру, — це багато, бо 100 грамів варення (а це на вигляд зовсім небагато) — половина оптимальної денної норми цукру», — підкреслила в.о. голови МОЗ.

    Чиновниця назвала альтернативи варення — ягоди і фрукти можна заморозити, висушити, з них можна приготувати пастилу.

    Також міністр радить готувати іспанський холодний суп з овочами, а також повідомляє, що квашена капуста — корисна.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.