• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Статус тимчасового захисту для українців у ЄС діятиме до весни 2024 року

    Опубликовано: 2022-08-05 13:30:46

    Статус тимчасового захисту в Європейському Союзі для громадян України діятиме щонайменше до весни 2024 року. Про це в ефірі телемарафону повідомила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

    Цей пункт зафіксовано під час візиту до Києва європейського комісара з питань внутрішніх справ Ілви Йохансон.

    "Також ми зафіксували дуже важливий елемент про те, що статус тимчасового захисту, який отримали понад 5 мільйонів наших громадян на території ЄС, діятиме щонайменше до весни 2024 року", – сказала Стефанішина.

    Також українська сторона домовилася разом із ЄС створювати умови, щоб українці мали доступ до освіти, медицини та працевлаштування.

    Крім того, під час переговорів було зафіксовано, що обмежень щодо повернення українців на територію ЄС не буде. Буде окреме роз'яснення щодо реєстрації таких громадян. Стефанішина зауважила, що вже були випадки, коли українців, які виїхали в Україну, а згодом захотіли повернутися до ЄС, не пускали назад.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.