• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулеба про Білорусь: Ми розірвемо дипвідносини у разі агресії, але виправдань їм немає

    Опубликовано: 2022-08-03 14:15:00

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що дипломатичні відносини з Білоруссю буде розірвано, якщо її армія зайде на територію України. Про це він повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

    За його словами, він пам'ятає, як у ніч на 24 лютого з території Білорусі почалося повномасштабне вторгнення Росії до України, проте до цього білоруси "присягалися", що не становлять для України жодної загрози.

    Він зазначив, що у нього "немає ілюзій щодо Білорусі, а є тверезий аналіз того, що відбувається, і яким чином не давати додаткових приводів" самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку "ухвалювати ті чи інші рішення".

    "Я вже говорив публічно і моя позиція не змінилася: якщо білоруські збройні сили зайдуть на територію України, я негайно надішлю пропозицію розірвати з ними дипломатичні відносини. А щодо того, що з території Білорусі відбуваються обстріли, мені здається, немає сенсу прив'язувати це до дат. Те, що в повітряному просторі Білорусі літають російські бомбардувальники – іноді просто тренуються, іноді стріляють – це наша щоденна реальність", – сказав міністр.

    Кулеба наголосив, що Білорусь є співучасником збройної агресії проти України і це "не підлягає жодним сумнівам, а тому жодних виправдань Білорусі немає і не буде".

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.