• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли, чому дратують звуки скреготу заліза по склу або скрип пінопласту

    Опубликовано: 2022-07-30 13:08:18

    Вас теж в такі моменти немов пересмикує і по шкірі пробігають мурашки?

    Уявіть, що ви несподівано зустріли свого друга, з яким не бачилися багато років, а потім вирушили з ним у кафе, щоб дізнатися про життя один одного. Але сидячи за столиком, мрієте лише про те, як скоріше піти. Все через те, що вам нестерпно чути звуки жування і ковтання, як він видає. Знайоме це відчуття? Насправді не варто думати, що ви погана людина. Значна кількість людей можуть відчувати огиду до тих чи інших звуків, і ми розповімо, чому так відбувається, інформує Ukr.Media.

    Стан, при якому у людини виникає злість і роздратування через певних звуків, у тому числі жування, тріска кісточок або скрипу скла, називають мізофонією. Якщо в цей момент провести сканування мозку, воно чітко покаже його виразну активність. Негативні почуття в цей момент настільки сильні, що людина може не виносити їх і спробує піти подалі. При цьому у кожної людини може бути свій звук, який буде дратувати його.

    На сьогодні мізофонія мало вивчена, але недавнє дослідження допомогло дізнатися про це захворювання набагато більше інформації. У ході наукового експерименту фахівці робили все, щоб глибоко зрозуміти, як мозок обробляє емоції, що виникають за певних звуків. У дослідженні погодилися взяти участь 42 добровольці. З них 22 людини страждали від мізофонії, решта не мали такої проблеми.

    У результаті вчені виявили, що у людей з подібною особливістю, в момент, коли звучали дратівливі звуки, підвищувалася активність кори острівцевої частки мозку, яка відіграє велику роль в утворенні емоцій. Крім того в цей момент у цієї категорії учасників посилювалося потовиділення, і збільшувалася частота серцевих скорочень.

    На жаль, сьогодні фахівці не розробили ефективний метод лікування цього розладу. Якщо ви страждаєте від мізофонії, рекомендується придбати вушні затички, які потрібно застосовувати у разі, якщо почуєте неприємні для мозку звуки.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.