• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Людина може вивчати іноземну мову під час сну: дослідники

    Опубликовано: 2022-07-29 18:08:09

    Відкриття вчених буде корисним для багатьох людей.

    Давно відомо, що сон зміцнює засвоєння нової інформації, яку ми отримуємо під час стану неспання. Тепер дослідники з Університету Берна в Швейцарії припускають, що навчання також може відбуватися під час глибокого або повільного сну, інформує Ukr.Media.

    Багато досліджень сну стосуються процесів, які стабілізують і зміцнюють спогади, які утворюються в періоди неспання. Зараз є докази того, що відтворення інформації під час сну посилює її запам’ятовування і «вбудовує» цю інформацію до запасів знань у мозку, які були отримані раніше.

    Проте одне питання для вчених все ще залишається загадкою: якщо стан сну посилює спогади, які утворюються під час неспання, то чому саме стан сну не може сформувати спогади, які потім перетікають у стан неспання?

    Щоб спробувати знайти відповідь на це запитання, вчені провели наступний експеримент. Використовуючи електроенцефалограми (ЕЕГ), експерти реєстрували під час денного сну активність мозкових хвиль у групи з 41 людини, до якої входили здорові чоловіки і жінки. Під час експерименту учасники спали з навушниками-вкладишами, через які дослідники програвали їм записи різних пар слів. У кожній парі одне слово було рідною мовою, а інше було вигаданим «псевдословом». Після пробудження учасники експерименту виконали тести на перевірку пам’яті.

    Дослідники виявили, що добровольці закодували під час сну зв’язок між знайомим словом рідною мовою і «псевдословом» за двох умов. Першою умовою було повторення пари слів, а другою — щоб звучання другого слова збігалося з активною фазою повільного сну.

    За словами експертів, повільний або глибокий сон — це найкорисніша стадія для зміцнення спогадів, які формуються в період неспання. Коли мозок входить у повільний сон, його клітини поступово синхронізують свою діяльність.

    Також учені зазначають, що пригадування добровольцями слів, засвоєних під час сну, під час тесту на перевірку пам’яті співпало з активністю у гіпокампі та частинах мозку, що відповідають за мовні навички. Це ті області мозку, які активні, коли ми вивчаємо нову інформацію під час неспання. На думку дослідників, саме вони допомагають нам запам’ятовувати нову інформацію незалежно від переважаючого стану: несвідомого під час глибокого сну або свідомого під час неспання.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.