• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія погодилася захищати небо Словаччини. Це було умовою для передачі Україні МіГ-29

    Опубликовано: 2022-07-28 17:00:47

    З вересня 2022-го Повітряні сили Чехії допомагатимуть у захисті неба Словаччини щонайменше до кінця 2023 року, що було однією з умов Словаччини для надання Україні своїх винищувачів МіГ-29. Це підтвердив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала 27 липня, повідомляє ČTK.

    Розгортання чеських винищувачів Gripen було обговорено на сьогоднішньому засіданні, матеріал уряду представила міністерка оборони Яна Чорнохова. Також обговорення закриття неба Словаччини підтвердив прем’єр Петр Фіала.

    Подробиці розгортання чеських Gripen будуть вказані у спільній заяві Чехії, Словаччини та Польщі, яка також візьме участь у повітряному патрулюванні.

    "Конфлікт в Україні показав нам, наскільки важливими є єдність НАТО і взаємодопомога союзників. Тому я рада, що можу вести переговори від імені Чехії, щоб допомогти нашим словацьким сусідам у забезпеченні захисту їхнього повітряного простору", – заявила Чорнохова.

    Вже підготовлено спільну угоду між Чехією, Словаччиною та Польщею.

    "У проєкті декларації йдеться, що охорона повітряного простору розпочнеться з 1 вересня поточного року та триватиме до кінця 2023 року з можливістю подальшого продовження", – наголосила міністерка.

    У червні міністр оборони Словаччини Ярослав Надь звернувся до Чехії за допомогою в охороні повітряного простору. Аналогічний запит було направлено до Польщі. Обидві країни обіцяли допомогу.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.