• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Літак Zephyr на сонячних батареях встановив рекорд перебування у повітрі – 42 дні

    Опубликовано: 2022-07-28 13:45:04

    Експериментальний літак на сонячних батареях Airbus Zephyr S, випробуваний спільно з армією Сполучених Штатів, перебував у повітрі над пустелею Сонора 42 дні, побивши свій власний рекорд за найдовшим польотом без екіпажу. Про це повідомляє Space.com.

    Літак злетів з полігону армії США в Юмі 15 червня і з того часу літає над ним та національним заповідником Кофа. Попередній рекорд Zephyr становив 25 днів та 23 години, він був встановлений у серпні 2018 року. Згідно з заявою армії США, літак також вперше пролетів над водою, вилетів у міжнародний повітряний простір та здійснив найдовший безперервний політ.

    Zephyr має вузький фюзеляж і крила з розмахом 25 метрів. Літак зроблено з легкого композиту з вуглецевого волокна, завдяки чому його загальна вага зменшилася до 75 кілограмів.

    Подібні літаки призначені для тривалого перебування в повітрі, використовуючи сонячну енергію для заряджання бортових акумуляторів для нічних польотів. Airbus стверджує, що робота Zephyr у польоті повністю вуглецево-нейтральна.

    Zephyr може перевозити корисне навантаження до 22,5 кг. Літак працює на висоті близько 21 340 метрів, він здатний спостерігати за територією розміром 20 на 30 кілометрів. Апарат можна використовувати для охорони на морі та спостережень за кордоном, а також для ретрансляції звʼязку.

    У наступному випробуванні найближчими тижнями Zephyr літатиме над Тихим океаном.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.