• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подоляк про псевдореферендуми росіян: Хто сказав, що ЗСУ спокійно на це дивитимуться

    Опубликовано: 2022-07-26 15:30:49

    Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розповів, як реагуватиме Україна у разі, якщо російські окупанти все ж зважаться провести на тимчасово захоплених територіях України псевдореферендуми. В ефірі FreeДом Подоляк наголосив, що українська армія дасть відповідь на такі кроки.

    "Хто сказав, що українська армія спокійно дивитиметься на всі ці прояви сепаратизму? При тому, хто організовує? Вони прийшлих людей привозять – якихось чиновників із Тмутаракані російської та роблять главами якихось умовних сепаратистських управлінських органів. Вони взяли якогось алкоголіка, умовно кажучи, із Сизрані, привели до нас і сказали, що він очолює, умовно, департамент у Херсонській обладміністрації… У нашої армії до таких людей підхід дуже простий: ця людина має назад поїхати до Сизрані у специфічному вигляді. У тому, в якому в Росії, я так зрозумів, дуже люблять, – у чорному пакеті", – сказав Подоляк.

    Він наголосив, що ЗСУ проводитиму "передреферендну роботу" – "пояснення" напередодні псевдореферендумів про те, що "всі референдуми вони можуть проводити лише у своїх бідних регіонах".

    Подоляк упевнений, що у разі проведення Росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях країна-агресор не застосовуватиме ядерну зброю для нібито захисту цих регіонів, що передбачено доктриною РФ. Він пояснив – у разі застосування Росією ядерної зброї вона отримає відповідь за напад на суверенну державу. Тому розмови про ядерну зброю радник глави ОП вважає "пропагандистськими пастками" росіян.

    Крім того, Подоляк упевнений, що Росія не зможе організувати псевдореферендум у Херсоні, оскільки там "немає навіть близько" необхідної кількості колаборантів навіть для організаційних робіт, не кажучи про "голосування".

    Він закликав з іронією ставитися до слова референдум із вуст будь-якого росіянина, оскільки "вся ця лірика не працює", а кордони України були визнані міжнародною спільнотою в 1991 році.

    Також Подоляк запропонував росіянам поставити виборчі скриньки на Антонівському мості під Херсоном і порадив перебувати там "великим натовпом своїх привезених організаторів".

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.