• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує скасувати візи для гватемальців

    Опубликовано: 2022-07-25 13:00:11

    Кабінет міністрів України 22 липня схвалив проєкт угоди з урядом Гватемали про взаємне скасування візових вимог. Про це повідомляє українське Міністерство закордонних справ.

    Положеннями документу передбачається можливість здійснення громадянами України та громадянами латиноамериканської держави взаємних безвізових поїздок строком до 90 днів протягом 180-денного періоду.

    "Україна та Гватемала мають дружні та партнерські відносини. Гватемала твердо підтримує нашу державу у протидії російській агресії. Коли безвізова угода вступить в дію, це дозволить посилити міжлюдські контакти, сприятиме розвитку бізнесу, культурних обмінів, туристичних подорожей”, - прокоментував міністр Дмитро Кулеба.

    В МЗС при цьому нагадують, що українці користуються можливістю безвізового в’їзду до Гватемали ще з 2009 року, але це було одностороннє рішення гватемальської сторони.

    Для в’їзду ж в Україну громадян же Гватемали на сьогодні діє візовий режим, зокрема оформлення електронних віз. Нова ж угода передбачає запровадження саме взаємного безвізового режиму для усіх категорій громадян на постійній основі.

    Нагадаємо, що 29 червня Кулеба підписав угоду з Індонезією про скасування візових вимог для короткострокового перебування терміном до 30 днів. Для українців принципових змін нинішнього стану угода не передбачає і в цьому випадку. Однак зазначимо, що проєкт цієї угоди з Індонезією було схвалено Кабміном ще в листопаді 2020 року, тобто до її підписання пройшло ще більш ніж півтора роки.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.