• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українцям видаватимуть у Польщі електронні посвідки для перетину кордонів у ЄС

    Опубликовано: 2022-07-25 12:45:03

    Українським біженцям до Польщі видаватимуть електронний документ – Diia.pl, який підтверджує законне перебування наших громадян на території сусідської країни та дозволяє їм подорожувати в межах Євросоюзу і перетинати його зовнішні кордони.

    Це перша повністю цифрова посвідка на проживання в ЄС. Документ Diia.pl доступний через мобільний додаток mObywatel, який можна встановити на мобільні телефони Android та iOS, йдеться на сайті польського уряду.

    "Польща повідомила Єврокомісії про електронний документ, доступний для біженців з України – Diia. pl, документ, що підтверджує їхнє законне перебування на території Польщі та дозволяє їм подорожувати в межах ЄС, а також перетинати його зовнішні кордони", – йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, що нещодавно Польща також спростила процедуру отримання карти поляка: тепер українські громадяни можуть подати документи на отримання чи продовження терміну дії картки у самій Польщі.

    Нові правила набудуть чинності 29 липня. Раніше ж українці мали звертатися за такими документами до польського консульства в Україні.

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.