• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З’явився новий метод боротьби з раком

    Опубликовано: 2022-07-23 06:34:53

    Вчені змогли «змусити» власну імунну систему живої істоти боротися з раком ефективніше, ніж препарати.

    У Єльському університеті в США створили абсолютно новий метод боротьби з раковими пухлинами. Про це повідомляє EurekAlert!.

    Фахівці активували імунну систему мишей, «запрограмувавши» її на боротьбу з раковими клітинами. Метод дозволив зменшити злоякісні новоутворення у мишей, серед яких меланома, тричі негативний рак молочної залози і рак підшлункової залози.

    Суть методу полягає в об’єднанні генної терапії і технології редагування генів CRISPR. Нову систему назвали MAEGI — мультиплексна активація ендогенних генів як імунотерапія.

    Вчені «навчили» імунну систему знаходити і відзначати місце розташування десятків тисяч генів, пов’язаних з раком, і ефективно знищувати їх.

    Дослідники планують провести клінічні випробування за участю людей. Вони зазначають, що MAEGI теоретично повинен виявитися ефективним в боротьбі зі стійкими до імунотерапії видами онкозахворювань.

    Раніше був знайдений механізм, що може впоратися з особливо небезпечним раком. Також повідомлялося, що була названа часта причина передчасної смерті і розвитку раку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.