• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз погодив сьомий пакет санкцій проти росії

    Опубликовано: 2022-07-22 09:00:43

    Нові обмежувальні заходи включають заборону на імпорт російського золота, заморожування активів «Сбербанку» та експортні обмеження.

    До списку персональних санкцій потрапило понад 50 фізичних та юридичних осіб, у тому числі політиків, військових, бізнесменів та пропагандистів, розповів постпред Литви в ЄС Арнольдас Пранкевічус.

    Заборона імпорту російського золота підтвердить вже наявні обмеження: у березні Лондонська асоціація учасників ринку дорогоцінних металів (LBMA) виключила російські афінажні заводи з переліку довірених постачальників (Good Delivery), після чого експорт дорогоцінних металів впав — з 25 тонн на місяць до десятків кілограмів.

    «Сбербанк» відключений від системи SWIFT разом із ще дев’ятьма російськими банками і перебуває під блокуючими санкціями США та Британії. Однак досі він не входив до європейських чорних списків.

    Серед громадських і політичних діячів, які можуть фігурувати у нових списках санкцій, ЗМІ називали мера москви Сергія Собяніна, голову «ростеха» Сергія Чемезова, акторів Володимира Машкова та Сергія Безрукова, а також лідера мотоклубу «Нічні вовки» Олександра Залдастанова.

    Також у нових списках санкцій можуть фігурувати кілька родичів російських олігархів, за допомогою яких ті намагалися «сховати» активи від заморожування в Євросоюзі.

    Євросоюз розглядає посилення санкцій щодо депозитів росіян та експорту в росію технологій, які можуть використовуватися для виробництва зброї. Нових заборон на російські енергоносії у пакеті санкцій не буде.

    Нові обмеження набудуть чинності 21 липня після опублікування в офіційному журналі Євросоюзу.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.