• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд у Гаазі готується пред'явити Росії звинувачення у військових злочинах, скоєних в Україні, - ЗМІ

    Опубликовано: 2022-07-21 12:45:40

    Міжнародний кримінальний суд у Гаазі планує до кінця 2022 року або в січні-лютому 2023-го висунути перші звинувачення Росії у воєнних злочинах, скоєних в Україні. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

    Зазначимо, що конкретну дату МКС ще не обрав, а намічені терміни можуть посунути, оскільки потрібен час для підготовки справи.

    У березні 2022 року була створена спільна слідча група, до складу якої входять кілька європейських судових органів. Разом вони збирають докази російських злочинів в Україні. Офіс прокурора МКС є учасником слідчої групи, робота якої підтримується Агентством Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції Євроюст.

    Крім того, Україна працює над тим, щоб доставити принаймні одного російського чиновника – військовополоненого – до суду. Передбачається, що він буде свідчити проти високопоставлених російських командирів.

    Тим часом 40 країн вже підписали офіційну заяву про те, що вони підтримують порушення Україною провадження проти Російської Федерації у Міжнародному суді ООН у Гаазі відповідно до Конвенції 1948 року про запобігання злочину геноциду.

    Верховна Рада визнала дії Росії в Україні геноцидом українського народу і закликала міжнародне співтовариство вчинити так само 14 квітня 2022 року.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.