• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вживання картоплі таке ж дієве, як і спортивне харчування

    Опубликовано: 2022-07-19 18:28:16

    При тривалих фізичних навантаженнях дуже корисно їсти картоплю.

    Вживання картопляного пюре при тривалих фізичних навантаженнях працює так само, як і спеціальне спортивне харчування для підтримання рівня глюкози в крові та підвищення продуктивності у тренованих спортсменів.

    Професор кінезіології Університету Іллінойсу Ніколас Бурд, який очолював дослідження, сказав, що мета дослідження полягала в тому, щоб розширити та урізноманітнити варіанти харчування для спортсменів. Картопля є перспективною альтернативою для спортсменів, тому що вона являє собою економічно ефективне, поживне і цілісне джерело вуглеводів, інформує Ukr.Media.

    У експерименті брали участь 12 осіб, що активно займаються спортом. Протягом експерименту команда фахівців вимірювала рівень глюкози у крові учасників, температуру тіла, інтенсивність вправ та шлунково-кишкові симптоми. Не було виявлено жодних відмінностей у продуктивності велосипедистів, які отримували вуглеводи, вживаючи картоплю або гелі у рекомендованій кількості близько 60 грамів на годину.

    Але ті, хто споживав картоплю, відчували здуття живота, біль і метеоризм у шлунково-кишковому тракті. Це може бути результатом вживання великої кількості картоплі. Однак, на думку дослідників, показники вказують на те, що обидва вуглеводних продукти добре переносилися більшістю велосипедистів. В цілому дослідження є доказом концепції, яка показує, що спортсмени для відновлення енергії можуть використовувати й інші джерела вуглеводів у якості альтернативи комерційним продуктам.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.