• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Висновки вчених: ходьба сходами здатна знижувати рівень «поганого» холестерину

    Опубликовано: 2022-07-19 18:08:22

    Це, в свою чергу, запобігає розвитку атеросклерозу, інсультів і інфарктів.

    Якщо частіше відмовлятися від ескалаторів і ліфтів і ходити сходами пішки, можна захистити себе від підвищеного рівня «поганого» холестерину ЛПНЩ в крові. Саме цей холестерин сприяє розвитку атеросклерозу, інсультів і інфарктів, інформує Ukr.Media.

    «Підйом і спуск сходами пішки може допомогти тримати рівень холестерину в межах норми», — така думка швейцарських учених з Geneva University Hospital.

    Холестерин життєво необхідний організму для нормального функціонування, але медики поділяють його на «хороший» і «поганий». Щодо останнього існують чіткі рекомендації: лікарі вважають, що рівень холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності) в організмі здорових дорослих людей не повинен бути вище показника 3.

    Фахівці їх Женеви рекомендують людям як можна частіше відмовлятися від ліфтів на роботі і вдома і користуватися сходами, щоб знижувати високий холестерин або підтримувати в організмі баланс цієї речовини.

    У своєму дослідженні вони протягом трьох місяців спостерігали за групою з декількох десятків людей, які працюють у лікарні. Частина випробовуваних отримала завдання не користуватися на роботі ліфтом, піднімаючись, якщо потрібно, сходами пішки.

    В результаті було встановлено, що ходьба сходами сприяє зниженню концентрації білка PCSK9, який заважає печінці людини видаляти «поганий» холестерин. В середньому у тих учасників проєкту, які ходили пішки сходами, рівень холестерину ЛПНЩ в організмі знизився з 3,5 до 3,3.

    Вчені резюмували, що навіть невеликі зміни в образі життя у бік збільшення фізичної активності можуть сприяти зниженню рівня холестерину у здорових людей.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.