• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому у дорослих температура тіла під пахвами відрізняється

    Опубликовано: 2022-07-17 08:08:08

    Головним чином, треба звертати увагу на різницю показників.

    Люди, які стежать за своїм здоров’ям, можуть вдаватися в питання, з якої причини у дорослої людини під різними пахвами різна температура. Розберемося, чому так відбувається і про що говорить це явище, інформує Ukr.Media.

    Чому відрізняється температура під пахвами

    Неврологи називають цей симптом термоневрозом. Він може виникати через емоційні навантаження, сильні переживання або через проблеми у роботі нервової системи.

    Різна температура може з’являтися, тому що у людини спостерігаються значна пітливість, сильне хвилювання. Подібні явища свідчать про можливість виникнення вегетосудинної дистонії.

    Щоб її уникнути, рекомендується постійно зміцнювати імунну систему, приймати вітаміни і т. д.

    Крім зазначених причин, на різницю температур впливає ряд захворювань, наприклад, вірусних. Визначити їх можна за іншими супутніми симптомами. У деяких випадках на точності показників може позначатися навіть підвищена вологість пахв. Для чистоти експерименту треба їх висушити та знову поставити термометр.

    Чи може бути різна температура нормою?

    Лікарі відзначають, що різниця у 0,1-0,3 градуса не є суттєвою. Таке явище можна спостерігати у багатьох людей, які абсолютно не скаржаться на здоров’я. Гірше, коли різниця досягає більших показників. Це дзвіночок: час звернутися до лікаря.

    Зазначену різницю показників може зафіксувати будь-який тип термометра — від звичайного ртутного до інфрачервоного. Якщо є сумніви у його точності, можна попросити іншу людину виміряти температуру. Не виключено, що її пахви також видадуть такі значення.

    Вважається, що під час вимірювання термометр повинен знаходитися на неробочому боці. Тобто лівші тримають його під правою рукою, а правші — під лівою. Якщо ж у пахвовій западині є запальний процес, то потрібно використовувати той бік, де термометр не викликає неприємних відчуттів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.