• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці розповіли про нову причину виникнення алкоголізму

    Опубликовано: 2022-07-15 18:28:08

    На думку вчених, чим менший мозок у людини, тим більше шансів, що вона буде зловживати спиртним.

    Підвищена тяга до вживання алкоголю може бути викликана зменшенням об’єму головного мозку. До цього висновку прийшли співробітники Вашингтонського університету в американському місті Сент-Луїс, інформує Ukr.Media.

    Заведено вважати, що алкогольні напої шкідливі для мозку, тому при хронічному зловживанні певні області руйнуються. Нове дослідження показало, що цей взаємозв’язок набагато складніший, передає Biological Psychiatry.

    Дослідники проаналізували результати трьох незалежних наукових робіт та довели, що і зменшення головного мозку, і тяга до спиртного запрограмовані генетично.

    Дослідження передбачало візуалізацію головного мозку та аналіз поведінки, пов’язаної з алкоголем, у близнюків. Крім того, розглядалася експресія генів у посмертних зразках мозкової тканини.

    Виявилося, що люди зі зниженою кількістю сірої речовини були спочатку схильні до алкоголізму, і перші ознаки у них часто виявлялися вже в підлітковому віці.

    Вчені зробили висновок, що такі відхилення в стані мозку є причиною, а не наслідком алкоголізму.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.