• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Позов України проти РФ до Міжнародного суду ООН підтримали понад 40 країн – заява

    Опубликовано: 2022-07-14 17:00:35

    Понад 40 країн підписали офіційну заяву про те, що вони підтримують порушення Україною провадження проти Російської Федерації у Міжнародному суді ООН у Гаазі відповідно до Конвенції 1948 року про запобігання злочину геноциду.

    У заяві сказано, що країни, які його підписали, підтверджують підтримку порушення Україною в Міжнародному суді провадження проти Росії відповідно до Конвенції 1948 року про попередження злочину геноциду та покарання за нього. Метою позову є доказ того, що Росія не мала жодних законних підстав для військових дій в Україні, серед яких були необґрунтовані звинувачення у застосуванні геноциду.

    Країни, які підписали заяву, наголошують на важливості такого судового розгляду і знову закликають Росію "негайно призупинити військові операції в Україні, як це передбачено Судом у його Постанові про тимчасові заходи від 16 березня 2022 року".

    Вони також нагадують, що ухвали Міжнародного суду про тимчасові заходи мають обов'язкову юридичну силу для сторін і що "невиконання ухвали Суду від 16 березня 2022 року є подальшим порушенням Росією своїх міжнародних зобов'язань".

    Заяву підписали Албанія, Андорра, Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Маршаллові острови, Молдова, Монако, Чорногорія, Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Палау, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Велика Британія, США та Європейський Союз.

    Сергей Бережной

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.