• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військові та правоохоронці мають здати свої ДНК-дані - МВС

    Опубликовано: 2022-07-14 12:30:31

    У зв'язку з прийняттям закону про державну реєстрацію геномної інформації людини, доки в Україні діє воєнний стан, військові та правоохоронці мають здати свої ДНК-дані.

    Про це заявив заступник голови МВС Ігор Бондаренко в ефірі національного телемарафону у середу, 13 липня.

    "Обов'язкова реєстрація має таку норму, що на період дії військового стану відбираються зразки ДНК у військовослужбовців та у співробітників правоохоронних органів. Тобто у представників професій, серед яких ми маємо найбільші втрати на війні", - сказав Бондаренко.

    Він зазначив, що дані військових не вносяться одразу до реєстру ДНК. Вони зберігаються у особистих справах і приймаються лише за необхідності.

    Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила загалом законопроект про державну реєстрацію геномної інформації людини. Таким чином, в Україні буде створено базу ДНК.

    Законом передбачено створення електронного реєстру геномної інформації людини, власником якого є Міністерство внутрішніх справ.

    Анастасія Перцева

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.