• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому при хвилюванні «горять» щоки та вуха

    Опубликовано: 2022-07-14 13:08:37

    Червоніючи, наш організм сигналізує про те, що ми дуже хочемо сподобатися співрозмовнику.

    Мабуть, кожному з нас відомо відчуття палаючого обличчя. Всі ми хоча б раз у своєму житті були закохані, присоромлені або дуже розгнівалися. Саме в такі моменти наше обличчя може несподівано відчути незвичайний жар, що змушує нас відчувати, що ми просто горимо зсередини, інформує Ukr.Media.

    Чому ж так відбувається?

    Червоніючи, наш організм сигналізує про те, що ми дуже хочемо сподобатися співрозмовнику. Головне тут — не перестаратися.

    Як відомо, несподіване почервоніння шкірних покривів (яке найчастіше приходить абсолютно не вчасно) відбувається за попереднього емоційного хвилювання. Хвилювання викликає розширення капілярів голови, приплив крові до яких покращує мозковий кровообіг. У таких випадках можуть дуже червоніти не тільки щоки й вуха, але і шия, і лоб. Під час будь-якого прояву стресу, до яких відноситься і хвилювання, наш організм активізує нервову систему, яка відповідає за поведінку людини в разі небезпеки. Так, можна відчувати прискорене серцебиття, напругу в м’язах і посилення діяльності потових залоз. Воно й не дивно: вважаючи важливою або небезпечною ту чи іншу ситуацію, наш організм активізує всі доступні йому ресурси для того, щоб якомога швидше знайти рішення для проблеми.

    Найчастіше почервоніння обличчя відбувається внаслідок сильного емоційного стресу або порушення.

    Існує екзотична теорія про те, що еволюція придумала несподівані почервоніння шкіри обличчя з метою збільшення шансів сподобатися співрозмовнику. Дійсно, рум’яними ми подобаємося більше, ніж блідими, зважаючи на те, що на підсвідомому рівні рум’яні щоки сигналізують про наше здоров’я і здатність до відтворення потомства.

    Не випадковим тут є і те, що з давніх часів дівчата використовують всілякі рум’яна і фарби, щоб зімітувати природний рум’янець.

    Що таке еритрофобія?

    Еритрофобія або блашинг-синдром — це досить незвичайний соціальний страх почервоніти в присутності тих, хто оточує. Причиною цього є надмірна чутливість нервової системи, яка дуже реагує на той чи інший подразник. Боячись почервоніти, людина відчуває постійний внутрішній тиск і депресію, які призводять до поступової ізоляції від суспільства і соціальних взаємодій.

    Страх почервоніти в присутності тих, хто знаходиться поруч, називається еритрофобією.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.