• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Індії виявили новий штам коронавірусу

    Опубликовано: 2022-07-13 16:30:28

    ​На початку червня в Індії виявили новий штам коронавірусу, що отримав назву BA.2.75. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

    Деталі

    Дослідники називають BA.2.75 варіантом "другого покоління", оскільки цей різновид інфекції розвинувся з омікрон-варіанта BA.2.

    Поки що кількість заражень новим штамом у світі незначна, вже зафіксовані перші випадки у Японії, Німеччині, Великій Британії, Канаді, США, Австралії та Новій Зеландії.

    Як зазначили біологи, через малу кількість захворювань у різних частинах світу, збирати інформацію щодо його секвенування складно.

    Цитата

    "Обсяг даних за цим варіантом наразі мінімальний. Але він має кілька ознак, які змусили нас звернути на нього увагу, - пояснив у розмові Ульріх Еллінґ, генетик і молекулярний біолог з Австрійської академії наук.

    У порівнянні зі своїм вихідним варіантом - BA.2 - новий варіант коронавірусу має вісім додаткових мутацій спайкового білка. Через особливе розташування цих мутацій науковці побоюються, що імунітет, вироблений проти BA.2, може виявитися неефективним проти BA.2.75.

    Юрій Свиридюк

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.