• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Багато хто з G20 утримується від того, щоб прямо назвати Росію агресором — Боррель

    Опубликовано: 2022-07-11 16:00:25

    Багато країн утримуються від того, щоб прямо назвати Росію агресором, попри те, що декларують принцип суверенітету та територіальної цілісності держав. Про це у своєму блозі за підсумками зустрічі глав МЗС країн G20 заявив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

    За його словами, всі засуджують зазіхання на територіальну цілісність та суверенітет країни, але коли справа доходить до того, щоб назвати ім'я агресора та вказати, хто несе відповідальність за наслідки, багато хто з різних причин утримується від цього.

    "Дехто більше стурбований наслідками війни для себе, а не тим, хто несе відповідальність за ці труднощі і як закінчити цю війну. Інші скаржаться на "подвійні стандарти" або просто хочуть зберегти добрі відносини з Росією. І багато хто залишається невизначеним і не хоче ставати на чийсь бік, тому що це загрожуватиме їхнім геополітичним інтересам", – вважає Боррель.

    Він зазначив, що "глобальна битва наративів у самому розпалі, але ЄС у ній поки не у виграші". Дипломат закликав продовжувати роботу щодо спростування російської пропаганди.

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.