• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський доручив Кабміну подумати над запровадженням іспитів для отримання громадянства

    Опубликовано: 2022-07-11 15:30:08

    Президент Володимир Зеленський 8 липня відповів на електронну петицію про запровадження іспитів для отримання громадянства України. Він не висловив заперечень проти такої ініціативи, але оскільки зміна міграційного законодавства є прерогативою уряду та Верховної Ради – передав її до Кабінету міністрів.

    "Питання щодо запровадження обов'язкового іспиту для набуття громадянства України потребуватиме законодавчого урегулювання. Тому я звернувся до прем'єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання", – заявив Зеленський.

    Автор петиції вказує, що іспит для отримання громадянства – розповсюджена практика в усьому світі. Такі іспити є в Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Німеччині, США та інших країнах.

    Комбінації вимог для іспиту різні, але загалом кандидатам пропонують скласти тест на знання мови, історії та конституції країни, а також вивчити національний гімн.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.