• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Варіанти відпочинку на перерві, які допоможуть з новими силами приступити до роботи

    Опубликовано: 2022-07-10 07:24:59

    Як відпочити за перерву, щоб потім працювати ефективніше.

    Коли перед вами величезний список справ, то перерва — це велика розкіш. Однак, для нашого здоров’я вона просто необхідна. До того ж відпочинок позитивно вплине і на продуктивність праці. Після гарного відпочинку ви будете працювати ефективніше і з задоволенням, інформує Ukr.Media.

    Пропонуємо кілька порад, які допоможуть відволіктися і відпочити від роботи, зберегти заряд енергії та натхнення на весь робочий день.

    Перерва 5 — 15 хвилин

    Рух

    Краще під час перерви трішки розім’ятися: кілька разів спустися і піднятися сходами, прогулятися на свіжому повітрі. Ходьба (рух) сконцентрує ваші думки та підвищить творчий потенціал. Неважливо, що ви будете робити, головне — розім’ятися. П’ятихвилинна перерва може бути навіть ефективнішою, ніж півгодинна перерва, якщо включити в неї рух.

    Розслабитися

    А іноді краще взагалі нічого не робити. Краще під час перерви не перечитувати список необхідних справ на день, а зайнятися медитацією чи просто розслабитися і глибоко подихати.

    Такі прийоми допоможуть підбадьоритися, скільки б у вас не було часу: 2 хвилини або 20. А краще помріяти, дивлячись на пейзаж за вікном. За результатами досліджень подібні міні-перерви сприяють поліпшенню концентрації пам’яті та підвищення ефективності роботи.

    Перерва 30 хвилин

    Не залишатися за робочим столом

    Рекомендуємо в цей час прогулятися у швидкому темпі. А якщо за вікном погана погода, просто кілька раз спуститися і піднятися сходами, використовуйте їх як тренажер.

    Поспілкуйтеся з колегами

    Замість того, щоб під час перерви залишатися на робочому місці, бажано пройтися зі своїми колегами. Поспілкуватися з ними на теми, які вас цікавлять. Це допоможе розслабитися, відволіктися від роботи, а також дасть можливість отримати нову інформацію з будь-яких необхідних питань. Подібне спілкування сприяє зміцненню робочих стосунків і корисно для кар’єри.

    Запишіть свої думки та ідеї

    А якщо під час перерви все-таки немає бажання кудись виходити, просто візьміть аркуш паперу чи блокнот — запишіть свої думки. Тим самим ви начебто розвантажуєте голову, а також зможете більш об’єктивно оцінити свої дії. А якщо попереду у вас великий проект, то зробіть на аркуші паперу позначки про свої плани.

    Книга

    Ще один спосіб відволіктися від робочого процесу — взяти цікаву книгу і почитати її. Доведено, що читання деколи краще знімає стрес і напруження, ніж прогулянки та музика. Таким чином ви задубите про робочі проблеми.

    Порядок на робочому столі

    Інший спосіб розслабитися і відпочити під час роботи — це просто прибрати на своєму робочому місці. Хоча деяківважають, що безлад на столі завжди йде супроводжується творчістю, однак, хаос і завалений паперами стіл викликає стрес і небажання за ним працювати. Внутрішньо створюється враження, що ви не здатний впоратися з роботою. І десь, під купою паперів, ви не можете знайти потрібний документ.

    Завдяки цим порадам ви зможете розслабитися, підвищити працездатність і отримати хороші кінцеві результати.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.