Чому не варто вішати на шоколадки ярлик шкідлива їжа, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Дієтологи розповіли, чим небезпечна повна відмова від солодкого. За словами фахівця Олени Толоконникової, обмежувати цукор в раціоні потрібно дуже обережно. Саме в солодощах є ті корисні речовини, які ми часто недоотримуємо з інших продуктів, інформує Ukr.Media.
— Не варто вішати на тістечка і шоколадки ярлик «шкідлива їжа». Від них теж є користь! У солодощах міститься цукор, а це – джерело вуглеводів та життєвої енергії. Десерти роблять ваше харчування правильним і збалансованим, — цитує дієтолог.
Якщо виключити з раціону солодке, звичайно, фігура стане більш стрункою, але при цьому з’являться інші проблеми. Вони можуть не відразу дати про себе знати.
— У людей, які не їдять солодке, істотно підвищується ризик захворювання артритом і тромбозом. Вже науково доведено, що повне виключення цукру призводить до захворювань печінки і селезінки, погіршення роботи головного мозку. Ви відмовилися від цукру, то з віком з’являться проблеми з пам’яттю, — говорить експерт.
Крім того, солодощі впливають на настрій людини. Продукти, у складі яких є цукор, сприяють виробленню гормону радості, тому той, хто харчується виключно здоровою їжею, більш схильний до стресів і депресій.
Звичайно, зловживати солодощами не можна. Якщо є забагато тістечок і булочок, це призведе до передчасного старіння шкіри, ожиріння, погіршення стану зубів і кісток, захворювань серцево-судинної системи.
Торти краще замінити на зефір, сухофрукти та цукати. А тим, хто не любить цукор і солодке, потрібно «налягти» на буряки, гострий перець чилі, солодкий болгарський перець, ріпчасту цибулю, цвітну капусту, кукурудзу. В овочах, багатих глюкозою, є амінокислоти, простіше кажучи – білок, основа всіх клітин організму. Тому, якщо ви перестанете їсти солодке або глюкозовмісні продукти, білок просто перестане надходити в організм, що негативним чином позначиться на роботі внутрішніх органів.
Деякі вважають цукор, як і сіль, «білою смертю». Його можна замінити тростинним, в ньому більше корисних речовин, таких як залізо, натрій, кальцій.
Якщо ви все ж хочете обмежити себе в солодощах, не робіть це занадто різко. Коли ви звикли пити чай з цукром і є булочки з варенням, а потім раптом раптово позбавляєте себе цього, почнуться запаморочення і навіть головні болі, порушиться обмін речовин.
e-news.com.ua