• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Reuters описав нову схему експорту російського вугілля до Індії – з оплатою в юанях

    Опубликовано: 2022-07-08 14:15:42

    Індійський виробник цементу Ultratech в червні придбав партію російського вугілля, заплативши за нього в юанях. Як повідомляє Reuters, операцію підтримав найбільший приватний банк Індії HDFC.

    Ця угода не порушувала західні санкції проти Росії, але свідчить про те, що РФ може продовжувати торгувати своїми товарами, не розраховуючись у доларах, наголошує видання.

    Вартість партії російського вугілля, купленого Ultratech у Сибірської вугільної енергетичної компанії (SUEK), становила 172,7 млн юанів, або $25,74 млн.

    За даними Reuters, акредитив на угоду видало мумбайське відділення HDFC. В платіжних документах SUEK просить Ultratech перерахувати гроші в юанях на рахунок у шанхайській філії China Everbright Bank. Філія HSBC у Гонконгу вказана як банк-кореспондент (виступає як посередник під час переказу грошей з одного банку в інший).

    У Reuters немає надійних підтверджень, чи дійшли ці гроші. Але схоже, що так, тому що минулого тижня стало відомо про те, що Ultratech імпортувала 157 000 тонн вугілля SUEK.

    До санкцій закордонні платежі російським сировинним та енергетичним компаніям, зазвичай, здійснювалися в доларах через SWIFT на російські рахунки. Але тепер можуть стати більш звичними нові способи оплати, тому що Індія намагається балансувати. З одного боку, вона збирається продовжувати імпорт російських сировинних товарів, таких як нафта і вугілля, а з іншого – не хотіла б порушити західні санкції.

    Ширше використання юаня для розрахунків може допомогти Росії в обході цих санкцій і одночасно підтримати прагнення Китаю до посилення його валюти у світовій торгівлі.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.