• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інтернет Starlink для яхт коштуватиме $5000 на місяць

    Опубликовано: 2022-07-08 14:00:18

    Компанія Starlink випустила версію терміналів для човнів, кораблів і яхт після того, як Федеральна комісія зв’язку США (FCC) дала їй дозвіл надавати інтернет-послуги транспортним засобам. Про це повідомляє Engadget.

    Starlink Maritime обіцяє забезпечувати швидкість завантаження до 350 Мбіт/с під час перебування в морі. Вартість термінала становитиме $10 000, які потрібно заплатити наперед. Сама ж послуга коштуватиме $5000, її можна буде призупинити за необхідності.

    Для порівняння: домашній термінал Starlink коштує лише $599, а сама послуга – $110 на місяць.

    Глава SpaceX Ілон Маск пояснив у Twitter, що антени Starlink Maritime відрізняються від своїх домашніх аналогів. За його словами, це "подвійні високопродуктивні термінали", які здатні підтримувати зв’язок під час хвиль на морі та сильних штормів. Вони також захищені від бризок солоної води.

    Starlink Maritime обіцяє підключення з "найвіддаленіших вод світу", але поки зона підключення обмежена прибережними водами США, не включаючи Аляску, Європи, за винятком більшої частини узбережжя Норвегії, Швеції та Фінляндії, в Австралії, Бразилії, Чилі та Нової Зеландії. Очікується, що в четвертому кварталі 2022 року та у 2023 році покриття розшириться.

    Лев Шевченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.