• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Болгарія заблокувала переказ коштів у посольство Росії

    Опубликовано: 2022-07-08 09:30:08

    Болгарія заблокувала банківський переказ на суму близько 890 тисяч доларів в російське посольство через санкції, які ввів ЄС.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BNR.

    Глава Мінфіну Болгарії Асен Василєв сказав, що російське посольство попросило про часткове скасування обмежень, оскільки кошти були необхідні для виплати заробітної плати співробітникам.

    "Цей банківський переказ в російське посольство безпосередньо підпадає під санкції Європейської комісії. Заморожених банківських рахунків немає", - сказав Василєв.

    Він сказав, що уряд Болгарії зараз веде переговори з Брюсселем про те, чи слід зробити виняток в такому випадку, щоб дозволити переказ коштів.

    Нагадаємо, дипломатична напруженість у відносинах Росії з Болгарією, що входить до складу ЄС і НАТО, і колишнім близьким союзником Москви, посилилася після того, як кілька днів тому прем'єр-міністр Болгарії Кирило Петков оголосив про висилку 70 російських дипломатичних співробітників за звинуваченням у шпигунстві.

    Після цього в уряді Болгарії повідомили, що спецслужби розташовують даними про те, що Росія платить близько 2 тисяч євро на місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення своєї пропаганди в країні.

    АРТУР РОДИВИЛОВ

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.