• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У нас є реальний шанс змусити агресора платити репарації – прем'єр-міністр Литви

    Опубликовано: 2022-07-06 09:15:37

    Країни ЄС мають розробити процедуру арешту заморожених російських активів, щоб спрямувати їх на відновлення України. Про це під час конференції в Лугано заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, передає УНН.

    Деталі

    "Я схиляю голову перед українською владою, державними і приватними секторами та неймовірним суспільством за стійкість, єдність і рішучість. Ви не відкладали реформи до перемоги, а прискорили їх і досягли результатів та будете відбудовувати все краще, ніж було. Україна представила свій план, тепер наша черга, друзів та партнерів України, продемонструвати, що ми можемо і будемо разом швидко переходити від розмов до реалізацій.

    По-перше ми повинні генерувати фінансування. Ми маємо знайти на це кошти, з наших бюджетів або здійснити колективні запозичення. Але найбільш адекватно і справедливий шлях – це арешт і використання російських активів, заморожених під нашими санкціями. Ми не можемо воскресити вбитих росією людей, але в нас є реальний шанс змусити агресора платити репарації. Тому що ці активи зберігаються в наших банках і пришвартовані до наших берегів. Я закликаю ЄС запровадити санкції і створювати правові механізми арешту заморожених активів.

    По-друге, ми повинні скласти детальні плани щодо того, як кожна з наших країн і організацій буде сприяти відбудові України", – повідомила Шимоніте.

    Також вона додала, що загальні сума коштів, наданих Україні Литвою, сягають майже півмільярда доларів. Вони були направлені аварійну відбудову. Литва далі планує виділяти кошти.

    Нагадаємо

    Вчора у швейцарському Лугано розпочалася конференція з питань відновлення України. Українська делегація презентувала проєкт відповідного плану та бачення післявоєнного розвитку країни.

    Варвара Крат

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.