• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МЗС закликало країни Каспійського моря не дати Росії втягнути регіон у війну

    Опубликовано: 2022-07-01 17:30:43

    МЗС України закликало країни-учасниці конвенції про правовий статус Каспійського моря спонукати Росію припинити використання акваторії Каспійського моря для ракетних ударів по території України. Про це йдеться у заяві МЗС.

    29 червня у Туркменістані відбувся шостий Каспійський саміт за участю глав Азербайджану, Ірану, Казахстану, Туркменістану та РФ.

    Україна закликала їх докласти максимальних зусиль, щоб змусити РФ дотримуватися своїх міжнародно-правових зобов'язань, зокрема конвенції про правовий статус Каспійського моря.

    У МЗС нагадали, що конвенція передбачає "використання Каспійського моря в мирних цілях, перетворення його на зону миру, добросусідства та співпраці, вирішення всіх питань, пов'язаних із Каспійським морем мирними засобами".

    В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що ракетні удари, які Росія завдає по об'єктах цивільної інфраструктури українських міст із регіону Каспію, грубо порушують положення конвенції.

    "Закликаємо країни-учасниці конвенції спонукати Росію припинити використання акваторії Каспійського моря для продовження збройної агресії проти України, а також унеможливити подальшу мілітаризацію регіону та залучення його до збройного конфлікту", – йдеться у заяві.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.