• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Харків. Українські сили не втратили жодного метра землі, відвойованої у травні – голова ОВА

    Опубликовано: 2022-07-01 14:15:02

    Сили оборони України не втратили території під Харковом, що була відвойована у травні. Однак російська артилерія здатна бити по місту з-за кордону – і РФ посилила терор проти місцевого населення. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

    "Ми не здали жодного метра нашої території, що була відвойована під час контрнаступу ще у травні 2022 року. Наші Збройні Сили зосереджені на тому, щоб утримувати свої позиції та завдавати максимальної поразки ворогові", – сказав він.

    Синєгубов пояснив, що у деяких місцях до кордону з РФ – майже 40 км, росіяни можуть обстрілювати з далекобійної артилерії, що неодноразово фіксувалося.

    "Тому говорити про те, що вони підібралися до Харкова – ні. Серед ударів, що вони завдають по Харкову, 99% – це реактивні системи залпового вогню. Це навіть не "Град" – це "Смерч" і "Ураган", у якого дальність стрільби близько 40 кілометрів. Тому вони можуть діставати до міста і з наших тимчасово окупованих територій, і з території РФ", – сказав він.

    За його словами, РФ веде терор проти мирного населення, оскільки її не влаштовує повернення людей до Харкова. Ворог б'є по дитячих садках, лікарнях, критичній інфраструктурі, фактично щодня завдає ракетних ударів по Харкову в проміжок між 23:00 та 01:00.

    В області ж, каже Синєгубов, росіяни сконцентровані на обороні своїх позицій і постійно намагаються прорвати рубежі українських сил, проте зазнають втрат і без успіху відходять на раніше зайняті місця. Активні бойові дії ведуться на північному, північно-східному й ізюмському напрямках.

    Синєгубов розуміє, що Харківська область і Харків є принципово важливими для ворога, тому не можна казати, що Росія відкинула ідеї контратакувати місто. Водночас він не бачить у росіян достатньої кількості військового ресурсу, щоби вести наступ на Харків зараз.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.