• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський підписав закон про податки на імпорт. Пільгове розмитнення авто скасовується

    Опубликовано: 2022-06-30 13:45:23

    Президент Володимир Зеленський підписав ухвалений 21 червня законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари, зокрема на автомобілі. Про це повідомили керівники податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев і Ярослав Железняк.

    Закон набирає чинності з 1 липня.

    Відновлення оподаткування імпорту пояснюють необхідністю наповнення державного бюджету та ліквідації надмірної конкурентної переваги проти продукції, що виробляється всередині країни.

    Законопроєкт відновлює оподаткування, яке було скасовано у березні:

    - для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 3,0 млрд грн ПДВ та ввізного мита);
    - для підприємств, що не сплачують ввізне мито (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 0,5 млрд грн ввізного мита);
    - для транспортних засобів, що ввозяться громадянами (в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло близько 23,5 млрд грн; ввезено 211 000 автомобілів; непоодинокі випадки ввезення авто преміумкласу).

    Водночас законопроєкт передбачає скасування пенсійного збору на придбання електромобілів.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.