• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росію потрібно офіційно визнати державою-терористом на міжнародному рівні

    Опубликовано: 2022-06-30 10:43:39

    За минулий тиждень стало цілком зрозуміло: після 4 місяців війни,  стикнувшись із професійністю української армії, консолідованістю зусиль всього українського народу та наших міжнародних партнерів – росія остаточно відкинула свій фейковий наратив про те, що «цивільне населення України в безпеці». Цілеспрямовані обстріли житлових кварталів Харкова, Києва, Миколаєва, торгового центру в Кременчуці, цивільної інфраструктури на Рівненщині, живої черги в Лисичанську – є кривавими актами тероризму, про що повинен відверто говорити весь цивілізований світ. Серед жертв – діти. За час широкомасштабної війни від рук російських окупантів загинула 341 дитина. 

    На цьому наголошує голова Національної тристоронньої соціально-економічної ради України, президент УСПП Анатолій Кінах.

    Звичайно, міжнародні партнери засудили воєнні злочини рф. Зокрема, це зробили лідери G7 у спільній заяві після ракетного удару по ТЦ в Кременчузі, велика кількість країн – від США до Чехії тощо.

    Цей статус повинен бути закріплений за росією на рівні міжнародних організацій, бізнесу тощо, адже це завдасть Кремлю і його послідовникам важкого удару. Той іноземний  бізнес, який попри санкції і т.д., ще подекуди продовжує мати контакти із росіянами – припинить будь-яку співпрацю, адже вона стане максимально токсичною. Варто розуміти, що експортуючи до рф товари подвійного призначення, підтримуючи відкриті там виробництва товарів із високою доданою вартістю – ці кошти із податків чи мит – йдуть на ракети, якими вбивають жінок, дітей, людей похилого віку.

    УСПП звертається до всіх релевантних ділових організацій, передовсім в Азії, де, на жаль, є певна ділова лояльність до країни-агресора -припинити будь-яку економічну співпрацю із Москвою. Держава-терорист має бути ізольована від цивілізованого світу.

    Вперше з 1918 року росія ввійшла в технічний дефолт, не сплативши вчасно зовнішнім кредиторам кошти. Попри значущість події, банкрутство росії майже не вплине на її економіку, яка і так знаходиться під санкціями.

    А ось що справді вплине – так це відмова від російського газу та нафти. В останньому пункті йдеться знову про азійські ринки – Китай та Індію, які залюбки імпортують енергоресурси із рф по вже зниженим цінам. Проте зі статусом співпраці із державою-терористом, таким компаніям буде важко паралельно працювати із європейським  чи американським ринком, відтак – цей напрям російського експорту буде зменшуватися досить швидкими темпами. Як і казна міністерства війни рф.

    «Окрім того, на фоні дефолту та терористичних дій рф решта її зовнішніх кредиторів можуть запросити дострокове погашення Кремлем наявних позик. З точки зору, чи поверне рф кошти – сумнівно, тут рівень дотримання договірних зобов’язань близький до нуля. Втім, це ще раз застереже потенційних інвесторів, яких досі не вразила моральна сторона питання, від розміщення своїх капіталів як на ринку рф, так і в компаніях за кордоном, що мають власників чи акціонерів російського походження», - підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.