• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В результаті обміну з полону звільнено 144 захисники України, з них 43 «азовця»

    Опубликовано: 2022-06-30 10:30:19

    В ході масштабного обміну з полону було визволено 144 захисники України. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України, начальник якого Кирило Буданов очолює також Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

    "Проведено черговий обмін полоненими, завдяки якому додому повернулись 144 українських захисники. Це найбільший обмін від початку повномасштабного російського вторгнення. Зі 144 звільнених – 95 оборонців "Азовсталі". Серед них – 43 військовослужбовці полку "Азов", - сказано в ньому.

    Загалом звільнено 59 бійців Національної гвардії, 30 – Військово-морських сил, 28 - інших підрозділів Збройних сил України, 17 – Державної прикордонної служби України, 9 – територіальної оборони, 1 – Національної поліції.

    З них 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Найстаршому зі звільнених виповнилось 65 років, наймолодшому – 19.

    При цьому зазначено, що більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок, однак всі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу.

    Нагадаємо, що лише напередодні повідомлялося, що Координаційний штаб із поводження з військовополоненими провів черговий обмін за формулою 17 на 15. Зокрема, додому повертаються 16 українських військовослужбовців та один цивільний громадянин.

    Зазначимо, що тиждень тому Буданов розповідав, що Україна розраховує обміняти полонених з "Азовсталі" у кілька етапів, анонсувавши, що "у найближчі терміни багато хто побачить своїх близьких уже вдома".

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.