• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Регулярне вживання смаженої курки збільшує ризик ранньої смерті

    Опубликовано: 2022-06-29 15:08:10

    Такі висновки зроблені відповідно до нового дослідження.

    Дослідники оцінили раціон 106 966 жінок віком від 50 до 79 років. Вчені звертали увагу на те, як часто жінки їли різні смажені продукти, включаючи курку, рибу, картоплю фрі, чипси, інформує Ukr.Media.

    Дослідження тривало 18 років. За цей час померло 31 588 жінок, 8 358 з них — через проблеми з серцем.

    «Ми знаємо, що споживання смаженої їжі є дуже поширеним явищем у всьому світі. На жаль, ми дуже мало знаємо про довгостроковий вплив вживання смаженої їжі на здоров’я», — говорить Вей Бао, доцент кафедри епідеміології в Університеті Айова і провідний автор дослідження.

    Вчені довели, що регулярне вживання смаженої їжі пов’язане з підвищеним ризиком смерті. Зокрема, у тих, хто їв одну або кілька порцій смаженої їжі в день, ризик ранньої смерті зростає на 8%. Щоденне вживання смаженої курки підвищує ризик смерті на 13%.

    Жінки, які їли більше смаженої їжі, частіше були молодими, мали більш низький дохід і гіршу освіту. Вони також частіше курили, менше займалися спортом і в цілому менше дотримувалися здорової дієти.

    «Скорочення споживання смажених продуктів, особливо смаженої курки та смаженої риби, може мати клінічно значущий вплив на спектр громадської охорони здоров’я», — розповіли вчені.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.