• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Сенаті США ухвалили резолюцію про визнання Росії країною-спонсором тероризму

    Опубликовано: 2022-06-24 11:00:10

    Комітет Сенату США з міжнародних відносин схвалив резолюцію про включення Російської Федерації до списку країн, які підтримують тероризм.

    Про це повідомляє "Голос Америки".

    Зазначається, що остаточне рішення про визнання Росії державою, яка спонсорується діяльністю терористів, у зв'язку з незаконним вторгненням на територію України, має бути ухвалено адміністрацією Джо Байдена.

    За словами сенатора-республіканця Кріса Кунса, резолюція комітету закликає адміністрацію зробити це, але фактично Росія поки що не визначена як держава-спонсор тероризму.

    "Немає сумнівів у тому, що Росія на чолі з Володимиром Путіним є державою-спонсором тероризму. Те, що він зробив, наказавши наступати на територію України, було терористичним актом. Він військовий злочинець, і на ньому лежить відповідальність за кожен злочин, який було скоєно від його імені", - сказав Джеймс Ріш, сенатор-республіканець від штату Айдахо.

    Ріш наголосив, що на загальному голосуванні в Сенаті резолюція "отримає значну кількість голосів".

    На даний момент до списку внесено чотири держави: Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

    Нагадаємо, у Верховній Раді 3 травня підтримали законопроект, який пропонує звернутися до Конгресу США з вимогою визнати Росію державою-спонсором тероризму. За нього проголосували 344 народні депутати.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.