• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з’ясували, як сіль впливає на процес схуднення

    Опубликовано: 2022-06-23 14:28:33

    Скорочення солі в раціоні не допоможе схуднути.

    Нове дослідження спростувало популярну точку зору про те, що зниження солі в раціоні сприяє втраті зайвої ваги. При цьому вчені не заперечують, що обмеження солі призводить до зниження артеріального тиску, інформує Ukr.Media.

    Американські дослідники змогли пролити нове світло на питання про вплив солі на зайву вагу. З’ясувалося, що при обмеженні вживання солі в раціоні дорослих людей з підвищеним артеріальним тиском зменшуються спрага, обсяг сечі, що виводиться з організму і безпосередньо артеріальний тиск. Однак від рівня солі показник метаболічної енергії не змінюється. Отже, як би сильно не скорочували кількість солі в раціоні люди, вони не зможуть домогтися зменшення ваги.

    Дослідники провели рандомізоване і контрольоване клінічне дослідження. Вони вивчили вплив трьох різних рівнів солі в раціоні (низький, середній та високий) на артеріальний тиск у людей, які дотримувалися двох поширених типів харчування. Першим типом була типова американська дієта з великим рівнем солі, а другим — більш корисне для здоров’я харчування. Воно дозволяло зменшити об’єм солі в раціоні. З’ясувалося, що навіть при її скороченні кількість енергії, яка потрібна для підтримання стабільної ваги, не змінювалася. Втім, у шанувальників цієї дієти зменшувалася спрага, а також артеріальний тиск.

    Зазначимо, що тільки в США від підвищеного артеріального тиску страждає понад 150 млн осіб, що складає 50% населення. З-за цього у них відзначається підвищений ризик різноманітних проблем зі здоров’ям, але в першу чергу інсультів та інфарктів. Сіль вносить величезний внесок у збільшення артеріального тиску за рахунок стимулювання спраги та більшого прийому рідини. Скорочення солі є важливою стратегією в справі зниження тиску. Раніше деякі вчені висловлювали думку про те, що високий рівень солі в раціоні, насправді, не стимулює спрагу, зате забезпечує втрату ваги внаслідок змін потреб в енергії.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.