• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: смачна їжа шкідлива для мозку

    Опубликовано: 2022-06-17 20:48:48

    Споживання продуктів з високим вмістом жиру, вуглеводів і цукру робить мозок «залежним» від них.

    Вчені зі США, Австралії та Великобританії довели шкоду смачної їжі для головного мозку. Про це повідомляє MedicalXpress.

    Виявилося, що часте споживання смачної, але шкідливої ​​їжі — з високим вмістом жиру і вуглеводів — змінює роботу гіпокампа. Його властивості змінюються в такий спосіб, що людині стає важко повернутися до звичайної їжі.

    Фахівці провели дослідження із 110 добровольцями у віці від 20 років. Учасників експерименту розділили на дві групи. Одна група протягом тижня харчувалася звичайними продуктами, а друга — вживала їжу з високим вмістом жирів і вуглеводів, у тому числі цукор.

    Через тиждень усі добровольці відповіли, чи насолоджувалися вони їжею, і пройшли тест на пам’ять.

    З’ясувалося, що споживання нездорової їжі вже за тиждень погіршує пам’ять. Робота гіпокампа в заохочених до перевірки осіб була спотворена настільки, що вони не відчували ситості і, зрештою, об’їдалися. Практично всі учасники експерименту відзначили, що отримували задоволення від шкідливої ​​їжі, що ускладнює відмову від неї.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.