• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кінець епохи: припинив роботу браузер Internet Explorer

    Опубликовано: 2022-06-17 10:00:02

    Microsoft з 15 червня припинила підтримку браузера Internet Explorer (IE). Корпорація офіційно визнала його "застарілим".

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення в блозі Microsoft.

    "Після 25 з гаком років допомоги людям у використанні Інтернету Internet Explorer (IE) офіційно застарів і більше не підтримується з сьогоднішнього дня", - йдеться в повідомленні.

    Запущений у 1995 році, Internet Explorer став домінуючим браузером протягом більше десяти років, оскільки він був пов'язаний з операційною системою Microsoft Windows, попередньо встановленою на мільярдах комп'ютерів.

    Браузер, однак, почав програвати Google Chrome наприкінці 2000-х років і став предметом незліченних інтернет-мемів через свою повільність у порівнянні з конкурентами.

    Щоб краще конкурувати, в 2015 році Microsoft запустила браузер Edge, який працює на тій же технології, що і браузер Google.

    За даними аналітичної компанії Statcounter, в 2021 році частка Chrome на світовому ринку браузерів становила 65%, за нею слідував Safari від Apple Inc (AAPL.O) з часткою 18%. Частка Microsoft Edge становила 3%, в той час як частка Internet Explorer на ринку, на якому він колись домінував, мізерно мала.

    Виробник програмного забезпечення для Windows заявив, що майбутнє Internet Explorer в Windows 10 пов'язане з більш швидким і безпечним Microsoft Edge.

    Браузер був у центрі антимонопольної справи проти Microsoft більше двох десятиліть тому, коли американський суддя вирішив, що гігант програмного забезпечення порушив закон, об'єднавши Internet Explorer і операційну систему Windows.

    Найбільш серйозні порушення закону були підтримані в апеляції, але компанія продовжувала пов'язувати свою операційну систему і браузер.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.