• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміни, які відбудуться зі здоров’ям, якщо ранкову каву замінити чаєм

    Опубликовано: 2022-06-15 14:28:25

    Чому варто перестати пити каву.

    Якщо вам набридла ваша ранкова кава, або ви просто хочете щось змінити в житті — переходьте на чай! І подивіться, скільки всього прекрасного трапиться з вашим здоров’ям (втім, кава теж дуже, дуже корисна для здоров’я — так що потім все-таки можете до неї повернутися), інформує Ukr.Media.

    Ваші зуби стануть білішими

    Одна з причин, через яку наша посмішка втрачає білизну — чергова чашечка кави. І ще одна. І ще. Чай теж може робити наші зуби темнішими, але все ж не так сильно, як кава. Особливо якщо віддавати перевагу зеленому чаю або улуну.

    Рівень холестерину може знизитися

    Це справедливо, якщо ви віддаєте перевагу еспресо або каві у френч-пресі: в цих напоях містяться сполуки, які можуть підвищувати рівень шкідливого холестерину, який погано впливає на серце і судини. Не хочете розбиратися, яка кава корисна, а яка ні? Переходьте на чай!

    Ви станете рідше страждати від печії

    Якщо часто пити каву, може розвинутися печія — з-за того, що кофеїн впливає на м’яз між шлунком і стравоходом і у відкритий простір проникає шлунковий сік. Попри те, що в чаї теж багато кофеїну, він такого ефекту не створює і печію викликає набагато рідше.

    Ваш сон покращиться

    У чаї міститься багато кофеїну, в деяких сортах його в кілька разів більше, ніж у каві — але при цьому він не такий небезпечний для нашого сну, як кава. Так що якщо ви регулярно рахуєте овець, замість того, щоб відпочивати, спробуйте перейти на чай замість кави.

    Ви будете менше нервувати

    Якщо ви п’єте багато кави (багато — це більше чотирьох чашок в день), швидше за все, ваша нервова система отримує занадто сильну стимуляцію. Це може виражатися у підвищеному рівні тривоги, дратівливості та нервозності. Якщо це ваш випадок, спробуйте перейти на чай — ну, або просто пийте менше кави.

    Ви позбудетеся м’язових спазмів

    Судоми або синдром неспокійних ніг? Справа може бути в нестачі магнію. А ось дефіцит магнію може з’явитися з-за кави, яка перешкоджає засвоєнню цього корисного мікроелементу організмом. Спробуйте на деякий час перейти на чай — можливо, це допоможе впоратися з судомами і спазмами.

    Знизиться ймовірність розвитку деяких форм раку

    Регулярне вживання кави значно знижує ризик розвитку раку печінки та товстої кишки, а також раку шлунка, підшлункової залози і раку грудей. Вся справа в антиоксиданті, який міститься в чайному листі: він допомагає боротися з дією вільних радикалів, які сприяють розвитку ракових клітин.

    Ви збережете здоровий баланс рідини

    Після кожної чашки кави варто випивати стакан води, щоб зберегти здоровий баланс вологи в організмі. Чай не володіє таким ефектом і допомагає утримувати вологу всередині, а значить — почувати та виглядати відмінно.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.