• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Правило 30 хвилин, яке допоможе швидко заснути та гарно відпочити

    Опубликовано: 2022-06-06 14:48:37

    До засинання варто гарно підготуватися.

    Сон настільки ж важливий для людини, як здорове харчування і фізичні вправи. Але за статистикою понад 50 % дорослих людей відчувають труднощі з засинанням. Найчастіше це відбувається через те, вважають експерти, що люди нехтують обов’язковими процедурами перед сном, інформує Ukr.Media.

    Людина лягає спати з головою, сповненою думок та тривог, і не може розслабитися, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    На думку фахівця зі здорового сну лікаря Ніла Стенлі, підготовка до сну повинна починатися за 30 хвилин до вимикання світла.

    «Якщо ви не можете досягти сну, дозвольте сну досягти вас, — каже він. — Ваше тіло і мозок повинні перебувати у певному стані, що дозволяє вам зануритися у сон. Потрібні спокійна голова і розслаблене тіло».

    Отже, що можна зробити, щоб заспокоїтися і розслабитися перед сном? Дотримуйтесь цього шестиступінчатого плану, і ви не помітите, як опинитеся у царстві Морфея.

    За 30 хвилин до сну

    За півгодини до сну потрібно завершити усі заплановані справи. Надішліть останній лист, сплатіть рахунок, який ви постійно забували сплатити, і складіть список справ на наступний день.

    Згідно з дослідженнями експертів Бейлорського університету, Техас, люди, які витрачають п’ять хвилин на складання списку справ перед сном, засинають набагато швидше.

    За 25 хвилин до сну

    Настав час вимкнути джерела синього світла. Це будь-які ґаджети, що випромінюють хвилі, які є частиною сонячного спектру, наприклад, телефон, ноутбук, планшет.

    Річ у тім, що синє світло пригнічує вироблення мелатоніну — гормону, який «говорить» вашому організму, що прийшов час сну.

    Якщо ви використовуєте телефон замість будильника, вимкніть його перед сном (у більшості моделей будильник спрацьовує навіть за повного відключення ґаджета) або покладіть його у ящик тумби, що стоїть біля ліжка.

    За 20 хвилин до сну

    Час чистити зуби, а дівчаткам — знімати макіяж. Дуже важливо залишити трохи часу між умиванням і сном, оскільки вода може трохи бадьорити.

    За 15 хвилин до сну

    Цей пункт може вас здивувати, але п’ятихвилинний душ перед сном допоможе вам заснути. Але це має бути по‑справжньому гарячий душ — підвищення температури тіла дозволяє нам розслабитися, що дуже важливо для гарного сну.

    За 10 хвилин до сну

    Сходіть до туалету. Згідно з дослідженнями, 42 % людей не можуть виспатися через необхідність вставати вночі до туалету.

    За 5 хвилин до сну

    Припиніть розмови. Ліжко означає сон, тому постарайтеся не спілкуватися з партнером після того, як ви у нього лягли.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.