• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, скільки українців довіряють вітчизняній фармацевтиці

    Опубликовано: 2022-06-05 06:34:10

    Українці найчастіше купують заспокійливі, знеболювальні, жарознижувальні, препарати від кашлю, болю у горлі тощо.

    Громадяни України все більше довіряють вітчизняним фармацевтичним компаніям і українським лікарським препаратам. Про це свідчать результати соцопитування аналітичної групи Corestone за підтримки фармацевтичної компанії Дарниця, повідомляє Інтерфакс-Україна.

    «91% респондентів декларує свою довіру українським фармкомпаніям. На думку опитаних, українські та іноземні препарати в рівній мірі ефективні, якісні, мають мінімум побічних ефектів. Але, на відміну від іноземних ліків, українські препарати мають доступну ціну», — йдеться звіті аналітичної групи.

    За останній місяць на ліки українці витратили менш як 20% сімейного бюджету. При цьому більше половини опитаних заявили, що на вибір препарату серед українських виробників впливає вартість.

    Найбільше попитом користуються заспокійливі, знеболювальні, жарознижувальні, від кашлю, болю в горлі, а також вітаміни.

    «Основні групи препаратів, які були куплені за останній рік — від кашлю і болю в горлі, знеболювальні, жарознижувальні і від нежиті. Дітям більше купували препарати від болю/кашлю в горлі, жарознижувальні, від нежиті, противірусні та вітаміни, тоді як для дорослих — знеболювальні, заспокійливі, препарати для лікування серця, печінки, шлунково-кишкового тракту, нирок і сечостатевої системи і протигрибкові. У рівній мірі, як дорослим, так і дітям купують засоби проти алергії і дерматологічні ліки», — йдеться в звіті.

    Найбільш популярною фармкомпанією серед українських брендів стала Дарниця. 70% респондентів виявилися знайомі з її продукцією.

    Дослідження відбувалося з 26 лютого по 11 березня 2020 року. Всього було опитано 2023 людини по всій території України, без урахування тимчасово окупованих територій.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.