• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У представника ООН по Україні «є оптимізм», що війна скоро закінчиться

    Опубликовано: 2022-06-03 14:00:39

    В ООН сподіваються, що повномасштабна агресивна війна Росії проти України незабаром закінчиться, оскільки "ні Україна, ні Росія не можуть собі дозволити" її затягувати. Таку думку висловив у Новинах ООН координатор цієї організації з кризових ситуацій в Україні Амін Авад.

    "Є оптимізм, що війна [скоро] закінчиться, бо ні Україна, ні Росія не можуть собі дозволити [затягування]. Україна страждає від загибелі людей, руйнування лікарень, шкіл, житлових будинків, залізничних станцій і колій, а також транспортного сектора. І санкції проти Росії жорсткі", – перерахував він причини, через які війна нібито має скоро завершитися.

    Авад сказав, що ООН "продовжує закликати Росію щадити цивільну інфраструктуру – джерела води, електрики, школи й лікарні – і продовжуватиме робити ці заклики".

    Він додав, що така війна "також руйнівна і для світу", адже Україна забезпечувала до неї 15-20% світових потреб у продовольстві.

    Представник ООН зазначив, що тепер близько 70 країн можуть постраждати від нестачі продовольства, інфляції, колапсу ланцюжків постачання, безробіття й інших факторів.

    "[Потрібно] зупинити цю війну. Світ багато чого набуде. <...> Війни – це зло", – сказав Авад і висловив думку, що "в жодній війні немає виграшу: всі програють".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.