Кава приносить користь кишківнику людини.
Під час проведення чергового дослідження, фахівці з Техаського університету дійшли висновку, що вживання кави позитивно впливає на роботу кишківника. Регулярне вживання цього напою допоможе підвищити активність кишківника, допомагаючи у його регулярному очищенні, що допоможе попередити застій калових мас і утворення закрепів, інформує Ukr.Media.
Експерименти, проведені за лабораторних умов на гризунах, показали уповільнення утворення у кишківниках у щурів шкідливих кишкових бактерій, сприяючи одночасній рухливості м’язів кишківника. Вже за три дні, після вживання кави, у щурів було помічене зростання активності м’язової системи у товстому кишківнику.
«Введення у раціон щурів 1,5 % розчину кави викликало пригнічення зростання патологічних бактерій, що живуть у кишківнику, на чашці Петрі. Напій з концентрацією, збільшеною до 3 %, ще швидше знищував шкідливу мікрофлору кишківника», — поділився професор внутрішніх хвороб Сюань-Чжен Ши.
Завдяки посиленню кишкових м’язів, за даними дослідників, полегшується процес виведення непотрібних мас з організму. Особливо це актуально для пацієнтів, які пройшли хірургічне лікування, і зіштовхнулися з проблемами післяопераційних закрепів. Проведення додаткових клінічних випробувань допоможе визначити варіанти, коли кава може бути корисною у профілактиці розвитку застійних явищ у кишківнику.
e-news.com.ua