• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення через вибухи – ООН

    Опубликовано: 2022-06-01 15:00:51

    За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення. Здебільшого це стається внаслідок нападів із використанням вибухової зброї у населених пунктах.

    Дитячий фонд ООН Юнісеф 1 червня повідомив, що через війну з Росією майже двом з трьох українських дітей довелося залишити дім. 5,2 млн українських дітей потребують гуманітарної допомоги – 3 млн в Україні та понад 2,2 млн – у країнах, які приймають біженців.

    "Майже 100 днів війни в Україні призвели до руйнівних наслідків для дітей у таких масштабах і темпах, яких не було від часів Другої світової війни", – заявив фонд.

    Із 24 лютого щонайменше 262 дитини загинули і 415 отримали поранення в результаті нападів.

    Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, надалі зазнає пошкоджень чи руйнувань.

    Уже постраждали принаймні 256 медзакладів і кожна шоста "безпечна школа", яку підтримує ЮНІСЕФ на сході країни. Сотні інших шкіл по всій країні також пошкоджені.

    "Умови життя дітей на сході й півдні України, де активізувалися бойові дії, стають усе більш нестерпними", – заявив фонд.

    ЮНІСЕФ наголошує, що війна викликала гостру кризу у сфері захисту дітей. Діти, які рятуються від насильства, наражаються на значний ризик бути розлученими з сім’єю, зазнати насилля, жорстокого поводження, сексуальної експлуатації та торгівлі людьми.

    Війна і масові переміщення знищують джерела прибутку й економічні можливості, в результаті чого багато сімей залишаються без достатнього доходу для задоволення своїх основних потреб і не можуть забезпечити належну підтримку дітям.

    ЮНІСЕФ закликає до негайного припинення вогню в Україні та захисту всіх дітей від небезпеки. Це передбачає припинення використання вибухової зброї у населених пунктах і нападів на цивільну інфраструктуру.

    Ірина Андрейців

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.