• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада запроваджує заборону на продажів пістолетів

    Опубликовано: 2022-05-31 16:30:15

    Уряд Канади представив закон про запровадження "національного заморожування" продажів та купівлі короткоствольної зброї у межах пакету контролю над зброєю, який також вводить заборону на деякі іграшки, схожі на зброю, пише УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    Нове законодавство, яке відроджує деякі заходи, що були відкладені минулого року через вибори, представили 30 травня, лише через тиждень після того, як озброєний злочинець убив 19 дітей та двох вчителів у школі в Ювалде у штаті Техас в США.

    Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив журналістам, що нові заходи необхідні, оскільки насильство із застосуванням вогнепальної зброї зростає. "Нам достатньо поглянути на південь від кордону, щоб зрозуміти, що якщо ми не будемо діяти рішуче і швидко, ситуація буде все гіршою і гіршою, і протистояти їй буде все важче", — сказав він.

    Законодавство щодо заморожування на вогнепальну зброю міститиме винятки, у тому числі для тих, хто займається стрільбою як спортом, олімпійських спортсменів та охоронців. Канадцям, які вже мають пістолети, буде дозволено залишити їх собі.

    Пропоноване законодавство не дозволить тим, на кого поширюється охоронний ордер або хто причетний до домашнього насильства чи переслідування, отримати чи володіти ліцензією на вогнепальну зброю.

    Воно також вимагатиме постійної модифікації магазинів для довгоствольної зброї, щоб вони ніколи не могли вміщати більше п'яти патронів, і заборонить продаж та передачу магазинів великої місткості.

    Нові закони також забороняють деякі іграшки, які виглядають як справжня зброя, наприклад, гвинтівки для страйкболу.

    Влада не очікує напливу охочих придбати вогнепальну зброю напередодні заморозки, частково тому, що вона вже сильно регулюється, заявив чиновник на брифінгу.

    Доповнення

    Канада заборонила продаж та використання близько 1500 моделей штурмової зброї, таких як гвинтівка AR-15, два роки тому після масової стрілянини в Портапіку у Новій Шотландії.

    Так, Канада має більш жорстке законодавство про зброю, ніж Сполучені Штати. Але, хоча рівень вбивств із застосуванням вогнепальної зброї в ній становить менше однієї п'ятої від рівня США, він вищий, ніж в інших багатих країнах, і продовжує зростати.

    У 2020 році він був у п'ять разів вищим, ніж в Австралії. За даними Статистичного управління Канади, цей показник у 2020 та 2017 роках був найвищим у країні як мінімум з 1997 року.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.