• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на нові квартири зросли: аналітики назвали причини

    Опубликовано: 2022-05-31 15:00:08

    Ціни на нові квартири в Україні перевищили довоєнний рівень із двох причин: здорожчання собівартості робіт та спекуляційний попит. Про це йдеться у матеріалі LIGA.net.

    З початку року собівартість будівництва зросла на 20%, розповів LIGA.net керівник компанії "Ковальська" Сергій Пилипенко. Зокрема здорожчали енергоносії, будівельні матеріали, а також логістика, пояснив аналітик SV Development Сергій Костецький.

    Справа в тому, що в Україні зазвичай будують ЖК за гроші попередньо проданих квартир, а не через залучення фінансування (зокрема банків), каже Костецький. Через здорожчання собівартості забудовники мали підняти ціни на вільні квадратні метри, щоб добудувати житло, пояснив аналітик.

    Головним чином ціни на нове житло зросли на заході країни, свідчать дані Лун. Зростання цін тут мало переважно спекулятивну основу, розповів керівник City Development Solutions Роман Герасимчук. Учасники "західного" ринку розраховують на великий попит на житло від переселенців. Проте не факт, що ці очікування справдяться, додав він.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.