• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які проблеми з організмом здатне викликати вживання салату з огірків і помідорів

    Опубликовано: 2022-05-31 06:34:58

    Такий овочевий салат буде в кращому випадку даремним.

    Огірки і помідори окремо володіють багатьма перевагами для здоров’я, проте разом два продукти в кращому випадку виявляться марними. Салат з огірків і помідорів цілком здатний нашкодити організму, попереджають лікарі, інформує Ukr.Media.

    За словами лікарів, організм з такої страви не засвоїть найважливішого вітаміну С. Даним антиоксидантом наповнені помідори, а огірки містять компонент аскорбиназу, який розщеплює вітамін С.

    Скільки б не говорили про користь огірків і помідорів, але ці два продукти краще не змішувати. Такий овочевий салат буде в кращому випадку даремним.

    Крім того, процеси засвоєння організмом огірків і помідорів різні — це означає, що один з овочів може виявитися перевареним, а інший почне бродити в травному тракті. Подібне бродіння може негативно впливати на мікрофлору ШКТ, провокувати тяжкість, метеоризм.

    «Інший момент: огірки відносяться до лужних продуктів, помідори — до кислих. Їх змішання сприятиме утворенню солей, здатних нашкодити ниркам, печінці, провокувати їх захворювання», — пояснили експерти.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.