• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мавпяча віспа становить помірний ризик для здоров’я населення - ВООЗ

    Опубликовано: 2022-05-31 09:30:28

    Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що мавпяча віспа становить помірний ризик для загального громадського здоров’я на глобальному рівні, на тлі того, як випадки захворювання були зареєстровані у країнах, де ця хвороба зазвичай не зустрічається. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

    Цитата

    "Ризик для громадського здоров’я може стати високим, якщо цей вірус скористається можливістю утвердитися як збудник для людини й пошириться на групи з вищим ризиком важких захворювань, таких як маленькі діти та люди з ослабленим імунітетом", – повідомили у ВООЗ.

    Деталі

    Як інформує агентство, раптова поява мавпячої віспи у кількох неендемічних країнах свідчить про невиявлену передачу протягом певного часу та нещодавні події, що посилюються. У ВООЗ очікують, що повідомлять про більше випадків у міру розширення нагляду в ендемічних і неендемічних країнах.

    Додамо

    Станом на 26 травня було зареєстровано загалом 257 лабораторно підтверджених випадків та приблизно 120 підозрілих випадків захворювань на мавпячу віспу у 23 країнах світу. Про летальні випадки не повідомляли.

    За прогнозом головного державного санітарного лікаря Ігора Кузіна, в Україні будуть зареєстровані випадки мавпячої віспи, але епідеміологічного спалаху не буде.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.