• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш елітні підрозділи армії Росії зазнали значних втрат – розвідка Британії

    Опубликовано: 2022-05-26 15:30:26

    Найбільш елітні підрозділи армії Росії, зокрема повітряно-десантні війська, зазнали значних втрат через неправильне використання їхнього потенціалу та нездатність передбачати український опір. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії із посиланням на висновки своєї розвідки.

    Там зазначили, що РФ із самого початку повномасштабного вторгнення використала десантників – у безуспішній спробі наступати на Київ через аеродром Гостомель, сповільнений наступ через Ізюм та провалене форсування Сіверського Донця.

    ВДВ РФ складаються з близько 45 000 військових (в основному – контрактників), вважаються елітними підрозділами та в російській доктрині призначені для виконання найскладніших операцій, кажуть розвідники. Проте в Україні десантників використовували у місіях, які краще підійшли б для важкої піхоти, ВДВ зазнали тяжких втрат.

    Це вказує на стратегічно неправильне управління потенціалом десантників та нездатність РФ забезпечити перевагу у повітрі, вважають британці. Неправильне використання ВДВ також показало, що інвестиції російського диктатора Володимира Путіна в армію протягом останніх 15 років спричинили незбалансованість її загальної сили.

    "Нездатність передбачати український опір та самовдоволення російських командирів призвели до значних втрат багатьох найбільш елітних підрозділів Росії", – підсумували британські розвідники.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.